Siilats: ettevõtete nõukogud pole poliitikutele

22. jaanuar 2008, 17:26

Info-Auto nõukogu esimees Viktor Siilats
ütles, et tema hinnangul pole ettevõtete nõukogud sobiv koht poliitiliste huvide
realiseerimiseks.

"Arvan, et poliitikud ei peaks kuuluma ettevõtete nõukogudesse," ütles Siilats. "Täidesaatev ning seadusandlik võim võiks olla lahutatud. Kahel pool istumine pole hea. Arvan seejuures, et nõukogu on spetsialistidest koosnev organ ja sealsed liikmed peaksid vahetuma ettevõtte huvidest lähtuvalt. Praegu tundub, et riik kui omanik realiseerib nõukogudes pigem mingeid poliitilisi kui majanduslikke huve."

Siilats lisas pärast mõningast järelemõtlemist, et on päri justiitsminister Rein Langiga, kelle sõnul peaks nõukogu liikmed ettevõtetesse nimetama riigikogu ja tegema seda otse. "Siis säiliks riigipoolne kontroll," põhjendas Siilats ettepaneku toimimist.

Autoärimees Viktor Siilats vastas aripaev.ee küsimusele, kas poliitikud peaksid kuuluma ettevõtete nõukogudesse.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
22. January 2008, 17:26
Otsi:

Ava täpsem otsing