Koppel: vara kasvatamine on kohati olnud pretsedenditult lihtne

01. veebruar 2008, 16:35

Investeerimispanga Evli Securities
varahalduse strateeg Peeter Koppel leiab, et Eesti on nii globaalselt kui
regionaalselt olnud huvitavas kasvufaasis ning vara kasvatamine on kohati olnud
pretsedenditult lihtne.

Koppel ei pea üllatavaks, et 50 Eesti suurema aktsiaportfelliga aktsionäri seas on kõige populaarsem Telekomi aktsia.

„Telekomil on päris hea dividenditootlus ja ettevõte maksab igal aastal ilusaid dividende. See on selline aktsia, mis on suhteliselt paremini börsil valitsevate tõmbetuulte eest kaitstud," ütles Koppel.

Samuti ühe populaarsema aktsia Tallinki kohta ütles Koppel, et põhjendusi, miks antud aktsia on praeguselt tasemelt odav, võib leida mitmeid. "Tarbimispeo tipphetkel tundus Tallinna Kaubamaja isegi suhteliselt kõrgelt hinnatasemelt paljudele huvitavana. Kui nüüd ollakse tipust alla tulnud ca 40%, paneb see ilmselt mängima mõttega, et kas siinses majanduses on ikka tõesti kõik nii halvasti, et praegust hinnataset õigustada?" arutles Koppel teise investorite lemmikaktsia seisu üle.

Koppeli sõnul võib neid 50 isikut nimetada investoriteks, kes ilmselt ei vaata 2-3 kuud ette, vaid peavad investeerimisel silmas pikemat perspektiivi."Olgem ausad, mingi eelise annab asukoht investoritele koduse regiooni majanduse käekäigu tajumisel. Ma küll ei arva, et patriotism on hea põhimõte investeerimisel, kuid enamasti kodumaistesse ettevõtetesse investeerimisel peaks vähemalt mingi teoreetiline eelis olema," rääkis Koppel.

Portfellide suurus, mis varieerub 44 -3,6 miljoni krooni vahel, ei pane samuti Koppelit imestama. „Oleme nii globaalselt kui regionaalselt olnud huvitavas kasvufaasis ning vara kasvatamine on kohati olnud pretsedenditult lihtne. Aga nendes arvudes ei ole midagi sellist, millest ma oskaks midagi uut ja huvitavat välja lugeda," märkis ta. Samas püsib Koppel Balti aktsiaturgude lähema aja väljavaadete suhtes veidi murelikuna. "Raske on hetkel näha seda stiimulit, mis rahakraanid siinsete turgude suunas taas avaks."


Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
01. February 2008, 17:04
Otsi:

Ava täpsem otsing