Pillesaar: kommenteerijatele kehtestaksin nende tuvastamise kohustuse

14. veebruar 2008, 13:16

Helmese nõukogu esimees Jaan Pillesaar
ütles, et netikommentaatoritele tuleks kehtestada kirjutaja tuvastamise kohustus
- nii on tagatud üksikisiku sõnavabadus, hea tooni säilimine ja seega ühiskonna
huvide kaitse.

"Mina kõrvaltvaatajana ei saa ausalt öelda aru, miks peaks netikommentaaride avaldamise põhimõtted erinema ajakirjanduse kommentaariveergudel kasutatavatest," imestas Pillesaar.
"Mina kehtestaksin ainult ühe nõude - kirjutaja tuvastamise kohustus. Kui julged sõna võtta, siis julge seda teha oma õige nime all. Nii on tagatud üksikisikusõnavabadus, hea tooni säilimine ja seega ühiskonna huvide kaitse," ütles ta.

"Kujutage ette mis saab Eesti kirjakeelest, kui koolilapsed võtaksid oma keelekasutuse netikommentaaridest? Siniverelised väljaanded on minu teada isikutuvastamise teed ka läinud. Ükskord kirjutasin kommentaari (vist) BBC-le. Selleks tuli ennast kommenteerijaks registreerida, ja nad veendusid eelnevalt, et ma olen see, kelleks ma ennast nimetan," rääkis Pillesaar.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
14. February 2008, 13:14
Otsi:

Ava täpsem otsing