Kommentaar: Äripäeva matemaatikaga on kõik korras

Agnes Ojala 11. märts 2008, 16:21

Abilinnapea Jaanus Mutli viitab oma
vastulauses Äripäeva tänasele artiklile „Tallinna pseudovõitlus kasiinodega“
matemaatilisele apsule, mis puudutab Tallinna linnavalitsuselt kooskõlastuse
saanud kasiinod tegevuslubasid.

Mutli ütles, et Äripäeva matemaatika Tallinnas sellel sajandil avatud kasiinode kokku lugemisel lonkab.

Matemaatilise apsuga siiski tegemist ei ole, küll aga paraku toimetaja näpuveaga loo juures oleva tabeli pealkirjas, mis ütleb, et kokku on loetud Tallinna kasiinodele antud tegevuslubade arv. Nagu loos ka kirjas, on jutt siiski eelnevate aastate jooksul Tallinna linnavalitsuselt kooskõlastuse saanud uute saalide arvuga.

Abilinnapea ei osanud seda numbrit öelda ning tunnistas, et linnavalitsus pole mitte kunagi asja selle pilguga vaadanud. Lubaduse peale asja uurida saatis Mutli paari tunni pärast lingi maksu- ja tolliameti kodulehele, kus on kirjas küll väljastatud korralduslubade arv, küll aga ei saa sealt vastust Äripäeva huvitanud küsimusele. Äripäev saatis päringud kõikidele Tallinnas tegutsevatele kasiinooperaatoritele palvega kirja panna uute saalide avamisajad. Seda tabelis toodud numbrid ka näitavad.

Jaanus Mutli arvamus, et need on võetud tema poolt viidatud maksu- ja tolliameti andmebaasist, on ekslik, seda enam, et need ei kattu. Ega saagi kattuda, kuna seal uute mängukohtade üle eraldi arvet ei peeta ning kirjas kõik tegutsevad mängukohad.

Mutli väide, et sedasama tõsiasja selgitas ta ka ajakirjanikule, ei pea aga paika. Telefonivestluses abilinnapeaga ei olnud maksu- ja tolliameti andmebaasist kordagi juttu. Et soovitud numbreid sellelt lehelt ei leia, oli Äripäeval teada juba varem – muidu puudunuks ju vajadus küsimust hasartmängukohtade komisjoni esimehele esitada.

Ei saa nõus olla Mutli väitega, et erinevate linnavalitsuste ajal kooskõlastuse saanud kasiinode arvu võrdlemine, mille järgi on enim jah-sõnasid tulnud keskerakondlikelt linnavalitsustelt, on demagoogia.

Need on konkreetsed arvud, mis räägivad konkreetset keelt.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
11. March 2008, 16:39
Otsi:

Ava täpsem otsing