Sepp: sõnaga võib inimesi kergeminigi tappa kui relvaga

19. märts 2008, 17:39

Riigikogu liikme Evelyn Sepa sõnul on
ebaõiglase sõnaga kergem tappa kui relvaga, tema sõnul võiks kellegi rahaasjade
selgitamisel vähem midagi arvata ja rohkem faktidele toetuda.

Riigiprokuratuur jõudis kohtueelse raamatupidamisekspertiisi käigus arvamusele, et Villu Reiljani deklareeritud tulud ajavahemikul 2000, 2002-2004, 2006, 2007 ja laekumised pangakontodele on väiksemad, kui ekspertiisile esitatud materjalidest nähtuvad väljaminekud. Seega esitas Reiljan eelpool nimetatud ajavahemikul sissetulekuid teadmata allikatest.

Küsisime Evelyn Sepa kommentaari, kas riigiprokuratuuri kohtueelse raamatupidamisekspertiis käigus ilmsiks tulnud Villu Reiljani ebaselgete sissetulekuallikate osas tuleks algatada uurimine.

"Kuna küsimuse püstitus tuleneb ühest lõpetatud kriminaalasjast, mis osutus ainetuks, olen enam kui veendunud, et uurimise käigus juba tuvastati ühemõtteliselt nii see,et selline sularaha reaalselt ka olemas oli nagu seegi, kust see tuli ja kas see seaduslikul teel saadi. Küllap oli uurimine põhjalik ja lõpetamise otsus põhjendatud ning oletan, et need küsimused said juba õiguskaitseorganitelt ammendavad vastused.Ja üleüldse oleks tervislik, kui me sellistel teemadel vähem midagi arvaks ja enam faktidele toetuks. Sõnaga, kui see on ebaõiglane, võib inimesi kergeminigi tappa kui relvaga," vastas Sepp.

"Üldiselt on aga nii, et kui kerkib põhjendatud kahtlus, et inimese sissetulekud jäävad alla tema väljaminekutele, siis on võimalus selliseid küsimusi kehtiva korra alusel menetleda ja küllap seda ka tehakse," lisas Sepp.


Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
19. March 2008, 17:39
Otsi:

Ava täpsem otsing