Villu Reiljan elas üle oma võimete

19. märts 2008, 12:04

Riigiprokuratuuri poolt maadevahetuses
kahtlustatavate Villu Reiljani ja Andres Sarri kriminaalmenetluse osalise
lõpetamise määrusest selgub, et Villu Reiljan elas üle oma võimete.

Riigiprokuratuur jõudis kohtueelse raamatupidamisekspertiisi käigus arvamusele, et Villu Reiljani deklareeritud tulud ajavahemikul 2000, 2002-2004, 2006, 2007 ja laekumised pangakontodele on väiksemad, kui ekspertiisile esitatud materjalidest nähtuvad väljaminekud. Seega esitas Reiljan eelpool nimetatud ajavahemikul teadmata allikatest sissetulekuid, mille arvel võis ta ka tasuda Andres Sarrile reiside eest.

Prokuratuur jõudis järeldusele, et kohtueelses menetluses kogutud tõenditega ei saa ümber lükata Sarri väidet, et jahireiside kulud tasus Reiljan talle sularahas.

Helistades prokuratuuri ning pärides aru, kas Reiljani teadmata rahaallikate osas tuleb veel eraldi uurimine, vastas pressiesindaja Kristiina Herodes, et prokuratuur on saatnud ära kõik info ning edasist peaksime uurima juba Reiljani enda käest. „Seda te peate küll Villu Reiljani käest küsima. Kõik kriminaalmenetluse osalise lõpetamise määrusega seotud asjaolud on teile saadetud. Rohkem midagi lisada pole,“ märkis Herodes telefonis, kuid küsimusele, kas uus uurimine tuleb või ei, jättis vastamata.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
19. March 2008, 12:25
Otsi:

Ava täpsem otsing