Advokatuur arutab Silla kutsetegevuse peatamist teisipäeval

Mariliis Pinn 28. märts 2008, 17:17

Villu Reiljani kaitsja ja Eesti Advokatuuri
esimehe Aivar Pilve sõnul on advokatuur vandeadvokaat Tarmo Sillaga seotud
kriminaalmenetlusest kaks korda rääkinud ning teisipäeval arutatakse seda
jälle.

Pilve sõnul on advokaadid, kellele süüdistus on esitatud, ise advokatuurist lahkunud. "Siis ei ole meil õiguslikku alust nende asju advokatuuri juhatuses arutada,“ lisas ta. Näiteks tõi ta 18 miljoni krooni välja petmises süüdi mõistetud Ilmo Maaroosi.

Pilve sõnul ei ole hetkel küsimus Silla advokatuurist välja heitmises, vaid kutsetegevuse peatamises. "Teadaolevalt on Sild lõpetanud esinduslepingu Villu Reiljaniga ja ta ei kaitse teada enam maadevahetuse asjas,“ lisas ta.

Pilve sõnul on ka varem advokaatide kutsetegevust peatatud. „Lahkunud Margus Heegi kutsetegevus peatati, kahjuks ei jõudnud ta raske haiguse tõttu kohtuasja tulemust ära oodata,“ sõnas Pilv.

"Ei ole seni pidanud õigeks asjadest ette rutata. Ka prokuratuur ütles, et kriminaalmenetlus ei tähenda automaatselt süüdistust," lisas ta. Advokatuuris on Silla teema taas päevakorral teisipäeval. "Peame seda olukorda arutama," lisas Pilv.

Advokatuuri esimehe sõnul on neil seadusest tulev õigus kaaluda süüdistuse saanud advokaadi kutsetegevuse peatamist. "Aga pole kohustust seda teha," toonitas ta. „Siin on palju nüansse, mida peab kaaluma ja palju sõltub ka kohtumenetluse tulemusest,“ selgitas ta.

Kui advokaat, kelle kutsetegevus süüdistuse tõttu peatati, õigeks mõistetakse, on Pilve sõnul tal õiguslik alus nõuda riigilt mitte ainult kohtukulude hüvitamist, vaid ka saamata jäänud tulu. "Siin on palju tahke, mida tavainimene ei oska hinnata. Meile on ette heidetud, et advokatuur ei pööra sellistele asjadele piisavalt tähelepanu," lisas ta, kuid lõpuks jääb ikkagi küsimus, kes vastutab.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. March 2008, 17:17
Otsi:

Ava täpsem otsing