Rebane: ehitusmaterjalide tootjate rahahäda aitab lahendada eksport

04. aprill 2008, 12:40

Eesti Ehitusmaterjalide Tootjate Liidu
tegevjuht Enno Rebane ütles aripaev.ee online-intervjuus, et ajutisi
ehitusmaterjalide tootjate finantsprobleeme aitavad hajutada osade sektorite
ekspordipotentsiaal.

“Arvan, et hõlptulu lootuses on tõesti turule tekkinud ettevõtteid, kes pole arvestanud muutustega ehitusvallas ja mõnes sektoris võib tekkida probleeme,” kommenteeris Rebane ehitusmaterjalide tootjate viimaste aastate liigset optimismi investeerimisel ja laienemisel.

“Ajutisi probleeme aitavad hajutada osade sektorite ekspordipotentsiaal, samuti osade ettevõtete välismaiste omanike suuremad turuvõimalused ning see, et mitmed tootjad on tootmist laiendanud omavahenditest, seega finantsprobleeme ei pruugi tekkida,” ütles ta intervjuus.

“Tööstusalaseid investeeringuid ei tehta lühiajalises perspektiivis, vaid vähemalt 5-10 aasta, tavaliselt veelgi pikemas perspektiivis. Kui me kõik loodame Eesti majanduskasvule ning isegi uus valitsuse prognoos on jätkuvalt positiivne, siis peab ka ehitus kasvama,” lisas Rebane.

Loe täispikka intervjuud siit.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
04. April 2008, 14:24
Otsi:

Ava täpsem otsing