Horm: Sedini kinnistute vastu on suurim huvi välisinvestoritel

07. aprill 2008, 17:12

ASi Skanska EMV juhatuse esimehe Olle Hormi
sõnul võib Pjotr Sedinile kuuluva Grove Investi enampakkumisel olevate
kinnistute vastu olla huvi pigem välisinvestoritel.

„Me pole tingimustega veel kursis. Ma loodan, et nad( Grove Invest toim.) teavad, mida teevad ja kindlasti on sellel pakkumisel turg ka olemas, kuid mitte Eestis,“ kommenteeris Horm tänast ametlikku teadaannet Pjotr Sedini ettevõttele Grove Invest kuuluvate seitsme kinnistu arestimisest ja enampakkumisest alghinnaga 420 miljonit krooni.

Hormi sõnul võib sellele pakkumisele leida huvilisi ka Eestist, kuid neid on tõenäoliselt vähe. „Pigem huvituvad sellest siiski välisinvestorid. Kindlasti kaalume seda pakkumist ka ise, kuid pole veel jõudnud ennast sellega täpsemalt kurssi viia,“ märkis Horm.

„Eks selle kohta(Sedini raskuste kohta toim.) on kõlakad ammu liikunud, kuid iseenesest praegu liigub turul ka palju. Selles valdkonnas pole elu ära lõppenud. Elu läheb edasi, samuti ehitatakse edasi. Selge on see, et suurt kala on raskem püüda kui seitset väikest ja kogu pakkumise sihtgrupp on kaliibrilt kõrgem ning hind 420 miljonit suurem kui väiksed tegijad suudaksid,“ lausus Horm.

Kui kinnistuid ei õnnetu maha müüa, kas see tähendab ettevõttele Grove Invest pankrotti? „On olemas üks tõde, et kui võlgned pangale ühe miljoni, siis on see sinu probleem, kui 100 miljonit, siis on see panga probleem. Kellele seda pankrotti siis nüüd vaja oleks?“ vastas Horm.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
29. April 2008, 17:33
Otsi:

Ava täpsem otsing