Eesti uurijad hakkavad täitma ELi poliitilist tellimust

17. aprill 2008, 19:37

Riigikogu kiitis eile 75 poolthäälega heaks
Valitsuse algatatud seaduse, mis kohustab siinseid uurimisorganeid ELi
liikmesriikide tellimusel nende teisitimõtlejaid ahistama.

"Eesti Vabariik ei või keelduda rahvusvahelisest koostööst Euroopa Liidu liikmesriigiga põhjusel, et tegu on poliitilise kuriteoga, poliitilise kuriteoga seotud kuriteoga või poliitiliselt motiveeritud kuriteoga, kui seaduses või välislepingus ei ole sätestatud teisiti," on kirjas valitsuse algatatud riigipiiri seaduse, karistusseadustiku ja kriminaalmenetluse seadustiku muutmise seaduse viimases variandis.

Nagu näha, puudutab võetud kohustus ka majandusega seonduvat. "Eesti Vabariik ei või keelduda rahvusvahelisest koostööst põhjusel, et Eestis ei ole kehtestatud sama liiki maksu või lõivu või samasugust maksu-, tolli- või rahavahetuskorraldust kui taotlevas riigis,” räägib värske seadus.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
17. April 2008, 19:35
Otsi:

Ava täpsem otsing