Kaanon Kinnisvara: seaduselünk tuleks täita

07. mai 2008, 17:26

Kaanon Kinnisvara ühe omaniku Härmo
Haljaste sõnul võib inimese tema enda teadmata juhatusest „kõrvaldada“ vaid
siis, kui inimesed juhatuses ei saa omavahel läbi, samuti tuleks seaduselünk
Haljaste sõnul täita.

Aripaev.ee küsib tänase päevaküsimusena: "Kas kardate oma firma vargust?"

„Kui see toimuks nii lihtsalt, kui te kirjeldasite, siis on riskid olemas. Kuid juhatusest saab kellegi välja arvata ikka siis, kui teine juhatuse liige teeb äriregistrile avalduse. Selline asi on võimalik vaid siis, kui inimesed ei saa omavahel läbi,“ märkis Haljaste.

Haljaste enda ettevõttes sellist pettust hetkel võimalikuks ei pea. „Hetkel ei kahtlusta, et keegi tahaks miskit sellist teha. Kuid kena oleks muidugi, kui selline seaduselünk ikkagi ära parandatakse,“ märkis ta.

Tänases Äripäevas on lugu sellest, kuidas ettevõtte juhatuse liige enese teadmata puksiti kohalt ning asendati petturiga. Tegemist on seaduselüngaga äriregistris, mis ei nõua äriregistrisse kantud juhatuse liikmete vahetamisel osanike notariaalselt tõestatud otsust.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
07. May 2008, 17:41
Otsi:

Ava täpsem otsing