Kohus laseb endise vandeadvokaadi Ilmo Maaroosi vahistada

13. mai 2008, 17:16

Harju maakohus andis täna politseile
korralduse vahistada ligi 18 miljoni krooni väljapetmise eest vangi mõistetud,
kuid karistuse kandmisest kõrvale hoidev endine vandeadvokaat Ilmo Maaroos.

Maaroos oleks pidanud 12. mail minema vabatahtlikult vanglasse karistust kandma, kuid ei teinud seda, vahendas BNS.

Mullu detsembris tagastas riigikohus Maaroosile kaebuse, milles ta tahtis vangistuse asendamist ühiskondlikult kasuliku töö kohustusega. Eelmise aasta juunis jättis riigikohus muutmata ringkonnakohtus Maaroosile mõistetud reaalse nelja kuu pikkuse vangistuse.

Süüdistuse järgi sõlmis Maaroos Heta Pärnu advokaadibüroo nimel investeerimislepinguid mitme firma ja eraisikuga ning pealkirjastas need õigusabilepingutena. Firmad ja eraisikud kandsid Maaroosi käsutuses olnud pangakontodele summasid 100 000 kroonist kuni 1,5 miljoni kroonini, mille Maaroos süüdistuse järgi omastas.

Maaroos jättis klientidele selgitamata asjaolu, et investeerimislepingute sõlmimine õigusabi lepingute nime all väljub tema kui advokaadi kutsetegevuse raamidest, mistõttu kindlustusfirma ei hüvita tekitatud kahju.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
07. July 2009, 16:51

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing