13. mai 2008 • 1 min
Jaga lugu:

Kohus laseb endise vandeadvokaadi Ilmo Maaroosi vahistada

Harju maakohus andis täna politseile korralduse vahistada ligi 18 miljoni krooni väljapetmise eest vangi mõistetud, kuid karistuse kandmisest kõrvale hoidev endine vandeadvokaat Ilmo Maaroos.

Maaroos oleks pidanud 12. mail minema vabatahtlikult vanglasse karistust kandma, kuid ei teinud seda, vahendas BNS.

Mullu detsembris tagastas riigikohus Maaroosile kaebuse, milles ta tahtis vangistuse asendamist ühiskondlikult kasuliku töö kohustusega. Eelmise aasta juunis jättis riigikohus muutmata ringkonnakohtus Maaroosile mõistetud reaalse nelja kuu pikkuse vangistuse.

Süüdistuse järgi sõlmis Maaroos Heta Pärnu advokaadibüroo nimel investeerimislepinguid mitme firma ja eraisikuga ning pealkirjastas need õigusabilepingutena. Firmad ja eraisikud kandsid Maaroosi käsutuses olnud pangakontodele summasid 100 000 kroonist kuni 1,5 miljoni kroonini, mille Maaroos süüdistuse järgi omastas.

Maaroos jättis klientidele selgitamata asjaolu, et investeerimislepingute sõlmimine õigusabi lepingute nime all väljub tema kui advokaadi kutsetegevuse raamidest, mistõttu kindlustusfirma ei hüvita tekitatud kahju.

Jaga lugu:
Seotud lood
Kõik seotud lood
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt