Paet kinnitas Eesti jätkuvat toetust Gruusiale

22. mai 2008, 19:33

Välisminister Urmas Paet avaldas heameelt
eile Gruusias toimunud üldvalimiste rahumeelse läbiviimise üle ning avaldas
lootust, et nüüd suudavad parlamenti valitud erakonnad teha koostööd,
et ühiselt vaagida Gruusia demokratiseerimist ja vajalike reformide
elluviimist.

“Vaatamata viimasel ajal pingestunud olukorrale, mis on tekkinud Gruusiast sõltumata ja millega on kaasnenud erinevat laadi provokatsioonid, andis Gruusia endast parima, et valimised õnnestuksid,” ütles Paet. “Gruusia jaoks tähendavad need valimised võimalust jätkata ja kinnistada reforme, mis on lisaks riigi arengule vajalikud ka NATO tegevusplaani saamiseks,” ütles välisminister.

Rahvusvaheliste valimisvaatlejate ja valitsusväliste organisatsioonide esialgsete hinnangute kohaselt olid eilsed üldvalimised korraldatud edukamalt võrreldes jaanuarikuiste presidendivalimistega. Välisministri hinnangul on valimiste korraldamisel muidugi arenguruumi, eriti mis puudutab nende tehnilist külge ja andmete laekumist Keskvalimiskomisjoni, tõsiselt tuleb suhtuda ka esitatud või esitatavate kaebuste läbivaatamisse. Eesti leiab, et üldjoontes läbis Gruusia demokraatia testi edukalt.

Välisminister Paet avaldas lootust, et nüüd, pärast valimisi suudavad parlamenti valitud erakonnad istuda ühise laua taha ning teha koostööd, et ühiselt vaagida Gruusia arengule olulisi samme - jätkata riigi demokratiseerimist ja vajalike reformide elluviimist.

“Eesti on jätkuvalt valmis toetama Gruusiat õigusriigi arendamisel, pakkudes omapoolset tuge nii erinevate projektide kui ka teadmiste kaudu,” rõhutas Paet.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
11. August 2008, 09:44
Otsi:

Ava täpsem otsing