Paet alustab visiiti Iraaki

11. august 2008, 09:44

Täna alustab välisminister Urmas Paet
visiiti Iraaki. Välisministril on plaanis kohtumised Iraagi
valitsusliikmete, missioonil viibivate Eesti kaitseväelaste ning teiste
rahvusvahelise koalitsiooni esindajatega.

Visiidi eesmärk on saada ennekõike Iraagi liidritelt endilt informatsiooni ja hinnanguid Iraagi julgeolekuolukorra ja tulevikuväljavaadete osas, teatas välisministeerium. Valmistamaks ette arutelusid Eesti võimaliku jätkamise kohta Iraagi koalitsioonis on oluline kuulata iraaklaste seisukohti rahvusvahelise koalitsiooni jätkamise vajaduse suhtes.

Välisminister Paeti sõnul on Eesti huvitatud, et Iraagist kujuneks poliitiliselt ja majanduslikult edukas riik. „Meie huvides on, et Iraak oleks tugev ja stabiilne ning Eestil soovib jätkuvalt Iraaki aidata,“ sõnas Paet.

Välisministriga koos viibivad Iraagis ka riigikogu väliskomisjoni esimees Sven Mikser ning riigikaitsekomisjoni aseesimees Kadri Simson.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
18. August 2008, 15:37
Otsi:

Ava täpsem otsing