Homne valuutaturu prognoos

Hille Tressum 05. juuni 2008, 18:44

Valuutaturu prognoos reedeks, 6
juuniks.

12:00 Saksamaa tööstustootmine aprillis. Tööstustootmine on oluline majandusaktiivsuse näitaja ning omab valuutale suurt mõju. Tootmine langes märtsis -0.5% ning nõrgendas ka eurot. Aprillilt oodatakse aga näitaja kasvu 0.2% võrra ning euro tugevnemist peale andmete avaldamist. Aastase näidu kasvuks oodatakse 6.4%.

14:00 Kanada töötuse määr mais. Analüütikud ootavad töötuse püsimist 6.1% tasemel nagu see oli ka eelneval kuul ning seega ei avalda see näitaja homme Kanada dollarile olulist mõju.

15:30 Muutused palgamaksetes (Change in Nonfarm Payrolls), USA, mai. See on äärmiselt oluline indikaator ning andmete avaldamisel omab suurt mõju valuutaturule. Mais prognoositakse -52,000 suurust muutust, mis viitab majanduse edasisele jahtumisele. Kui avaldatavad andmed vastavad prognoosidele siis ei mõjuta see oluliselt turgu kuid oodatust erinev tulemus kõigutab valuutat.

17:00 Hulgimüüjate varud USA-s, aprill. Analüütikute hinnangul kasvavad hulgimüüjate varud aprillis 0.5% võrra, mis on tagasilöök võrreldes eelneva kuu langusega. Kasvavad hulgimüüjate varud iseloomustavad nõudluse vähenemist ning see nõrgendab dollarit.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
05. June 2008, 18:51
Otsi:

Ava täpsem otsing