Vene börs: tõusjate esireas naftakompaniid

19. juuni 2008, 14:13

Venemaa naftakompaniidest kerkisid
enim Sibir Energy ja West Siberian Resources aktsiate hinnad.

Vene börsiindikaator RTS kerkis 0,1 protsendi võrra, 2 405,50 punktini kella 1:17ks Moskvas, vahendab Bloomberg.

Vene terasekontserni Magnitogorsk Iron Steeli aktsia hind kerkis 1,9 protsendi võrra, 32,10 rublani. Ajalehe Vedomosti teatel ei rakendata Venemaal tõenäoliselt teraseekspordile tolle, kuna kohalikud naftatootjad kurdavad terasetoodete kõrgete hindade üle.

Naftakompanii Sibir Energy aktsia hind tegi 5,3-protsendilise hüppe, makstes Londoni börsil 744,5 penni. Venemaa miljardäri Chalva Tchigirinski omanduses olev ettevõte teatas toodangu suurenemisest 125 000 barrelini päevas oma Siberi ühisfirmas Hollandi ettevõttega Royal Dutch Shell. Goldman Sachs tõstis aktsia hinnasihti 55 protsendi võrra, 790 pennini.

Vene naftakompanii West Siberian Resources aktsia hind tõusis Rootsi börsil 3,3 protsenti, makstes 7,96 Rootsi krooni. Tegemist on aktsiahinna kõrgeima tasemega alates 2006. aastast. USA juhtiv investeerimispank Goldman Sachs tõstis aktsia soovituse “neutraalse” pealt “osta” peale.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
19. June 2008, 14:10
Otsi:

Ava täpsem otsing