USA börsid: päev algas börsidel plussiga

10. juuli 2008, 19:10

Kauplemispäeva alguses vedasid
börsitõusu USA juhtivad keemia- ja tehnoloogiafirmad.

Kemikaalitootja Rohm Haas osteti 18,8 miljardi dollari eest. Rohm Haasi aktsia hind kerkis tehingu peale 65 protsenti. Rohm Haasi tehing lükkas tõusu ka teised S P 500 indeksi keemia- ja kaevandusfirmad. Tehnoloogiaaktsiaid kergitavad aga II kvartali positiivsed kasumiprognoosid. USA suurpank Bank of America soovitas osta protsessorite tootmisseadmete tootja Applied Materialsi aktsiaid.

“Ühinemised ja ülevõtmised (M A) tekitavad börsidel igal juhul elevust, kuna need on viimasel ajal olnud justkui välja surnud,” ütles Stifel Nicolausi turustrateeg Kevin Caron.

Laiapõhjaline S P 500 kerkis 0,4 protsendi võrra, 1 249,71 punktini kella 11:38 ks New Yorgis. Eile lõpetas indeks 20 protsendiga miinuses oma oktoobrikuu rekordtasemelt, mis märkis esimese karuturu algust pärast 2002. aastat. Dow Jonesi tööstuskeskmine kerkis 0,4 protsenti, 11 190,76 punkti peale. Peamiselt tehnoloogiasektori olukorda kajastav Nasdaqi koondindeks suurenes 0,7 protsenti, 2 251,31 punktini.

Rekordiline naftahind, kiirenev inflatsioon ja krediidituru kahjumid on ametlikku karuturgu (vähemalt 20 protsenti miinust) tõuganud aktsiaturge ka Jaapanis, Hiinas, Hong Kongis, Saksamaal ja Prantsusmaal.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
11. July 2008, 00:26
Otsi:

Ava täpsem otsing