WTO vabakaubanduse kõnelused jooksid ummikusse

30. juuli 2008, 09:00

Üheksa päeva kestnud Maailma
Kaubandusorganisatsiooni (WTO) vabakaubanduse kõnelused Genfis on ilmselt
lõppenud kokkuleppeta.

Kõnelused jooksid ummikusse, kui Hiina, India ja USA ei suutnud impordi tingimustes kokku leppida, vahendasid ERR Uudised.

Kõnelused algasid 2001. aastal Katari pealinnas Dohas. Need on korduvalt edutuks jäänud, kuna arenenud riigid ei ole nõustunud tingimustega, mida arenevad maad on nõudnud vastastikku üksteise turgudele pääsemiseks.

USA ja Euroopa Liit soovivad paremat ligipääsu arenguriikide, eeskätt Hiina ja India teenusteturule. Arengumaad seevastu tahavad takistuste kõrvaldamist nende põllumajandussaaduste müügile USAs ja Euroopa Liidus.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
30. July 2008, 09:00
Otsi:

Ava täpsem otsing