Krediidipank võtab kasutusele uue baasintressimäära

01. august 2008, 09:47

Tänasest võtab Krediidipank kasutusele
Krediidipanga baasintressi, mida kasutatakse lisaks 6 kuu EURIBORile
intressiarvestuse alusena osade ujuva intressiga krooni- ja eurolaenude
väljastamisel, teatas pank.

Eraklientidele mõeldud laenutoodetest kehtib Krediidipanga baasintressil põhinev intressiarvestus hüpoteek- ja tarbimislaenu puhul. Eluasemelaenu
taotleval kliendil on võimalik valida 6 kuu EURIBORi ja Krediidipanga baasintressil põhineva intressiarvestuse vahel.

Ärikliendile mõeldud laenutoodetest rakendatakse Krediidipanga baasintressil põhinevat intressiarvestust käibekapitali- ja riskilaenu puhul. Kliendi soovil võib Krediidipanga baasintressil põhinevat arvestust kasutada ka investeerimislaenu väljastamisel.

Krediidipanga baasintressi mõjutab rahaturuintressimäärade hetketase, turuintresside ootused ja stabiilsus ning üldised majanduskeskkonna muutused. Kliendi jaoks on Krediidipanga baasintress fikseeritud kolme kuu kaupa, muutudes ainult siis, kui Krediidipanga baasintress on muutunud kolme kuu jooksul pärast selle viimast lepingujärgset fikseerimist.

Võrreldes üksikute turuintressimääradega on Krediidipanga baasintress stabiilsem, kuna võtab arvesse majanduskeskkonda ja intressimäärade kujunemist terviklikumalt, järgib turusituatsiooni rahulikus tempos ega lähe kaasa üksikute turuintressimäärade ajutiste kõikumistega.

Krediidipanga baasintress on täna vaid 0,10 protsendipunti võrra kõrgem kui 6 kuu EURIBOR. Krediidipanga baasintressil põhinev intressiarvestus võetakse osade laenutoodete puhul kasutusele peamiselt seoses kiirete muutustega finantsturgudel ning euro kasutusele võtu viibimisega Eestis.

Krediidipanga baasintress puudutab ainult uusi laenulepinguid, enne 1. augustit sõlmitud laenulepingutele Krediidipanga baasintressi kasutusele võtmine tagasiulatuvat mõju ei oma.


Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
01. August 2008, 09:47
Otsi:

Ava täpsem otsing