Omanike Keskliit: Tallinna Vee hinnatõusu mehhanism on kohatu

Hille Tressum 01. august 2008, 15:13

Koduomanikke ühendava Eesti Omanike Liidu
(EOKL) hinnangul vajab Tallinna Vee ja teiste vee-ja kanalisatsiooni
ettevõtete hinnakujundus sõltumatut järelvalvemehhanismi, mis arvestaks
konkurentsiõiguse ja tarbijakaitse aspekte.

EOKL leiab, et kehtiva regulatsiooni kohaselt on veevarustuse ja heitvee ärajuhtimise teenuse ning jäätmeveo hindade ainus regulaator kohalik omavalitsus. Korduvalt on probleemile tähelepanu juhtinud ka endine õiguskantsler Allar Jõks. Eesti Omanike Keskliidu peasekretäri Taavi Madiberki sõnul ei vastusta EOKL hetkel veehinna tõusu, vaid hinna järelvalvemehhanismi puudumist, koosmõjus teiste konkurentsiõiguse ja tarbijakaitse aspektide mittearvestamisega.

"Tallinna Linnale kuulub 34,7% AS Tallinna Vee aktsiatest. Olukord, kus lõpliku monopoolse hinna tavatarbijale määrab sisuliselt äriühingu omanik, ning puudub sõltumatu järelvalvemehhanism, on lubamatu. Kujukalt näitab huvide konflikti tõik, et eelmisel aastal oli AS Tallinna Vesi 820 miljonilise käibe juures puhaskasum 277 miljonit krooni," sõnas Madiberk.

Eesti Omanike Keskliit plaanib näidata üles initsiatiivi veemajanduse kodutarbija huve arvestavaks reguleerimiseks.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
05. August 2008, 18:52
Otsi:

Ava täpsem otsing