Itaalia valitsus kärbib kulutusi pea 500 miljardi krooni jagu

Agnes Ojala 06. august 2008, 17:20

Itaalia parlament kiitis teisipäeval heaks
valitsuse plaani kärpida riigieelarve kulusid lähema kolme aasta jooksul 30
miljardi euro ehk pea 500 miljardi krooni jagu.

Kokkuhoiule sunnib riiki Euroopa Liit, mille reeglid sunnivad riigieelarvet tasakaalu. Itaalia loodab kokkuhoiupoliitikaga euronõuetele vastata aastaks 2011, kirjutas FT.com.

Selline otsus on risti vastupidine peaminister Silvio Berlusconi ja rahandusminister Giulio Tremonti varasemale poliitikale. Nimelt olid Itaalia riigieelarve kulutused nende viimasel valitsusperioodil 2001.–2006. aastani pidevalt paisumas.

Vaatamata kärbetele aga kardavad analüütikud, et Itaalia ei suuda sellegipoolest eelarvet tasakaalu viia, kuna riigi majandus on languse äärel. Eelmine valitsus suutis mõne võrra paremates tingimustes 2007. aasta defitsiidi vähendada 1,9%ni SKPst.

Parlamendi liige ja Berlusconi pressiesindaja Paolo Bonaiuti teatas, et kärbetega ei minda kodanike rahakoti kallale. Selle asemel lubatakse kaotada kõik ebavajalikud kulutused, privileegid ja raiskamine.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
02. September 2008, 16:07
Otsi:

Ava täpsem otsing