Mihkelson: Pihkva dessantväelased on Gruusias

Annika Matson 10. august 2008, 11:34

Riigikogu Euroopa Liidu asjade komisjoni
esimees Marko Mihkelson kirjutab täna oma blogis, et Pihkva dessantväelased on
Gruusias.

Mihkelsoni teatel on õhurünnaku all olnud ka Tbilisi lennujaam. Venemaa jätkab uute jõudude koondamist nii Lõuna-Osseetiasse kui Abhaasiasse. Venemaa kindralstaabi ülema asetäitja kindralpolkovnik Anatoli Nagovitsõni sõnul on Gruusiasse saadetud üksuste seas ka Pihkva dessantväelased.

Venemaa tegevus näib hetkel olevat suunatud Lõuna-Osseetia ja Abhaasia (koos Kodori oruga) täielikule eraldamisele Gruusia ülejäänud territooriumist. Sellele viitas ka Putin oma laupäevasel käigul Vladikavkazi. Õhurünnakute eesmärk on tõenäoliselt purustada strateegilist infrastruktuuri ning külvata Gruusia elanike seas paanikat.

Kogu see kiire ja kavakindel tegevus, suurte väeüksuste valmisolek sissemarsiks ning sellele lisandunud infosõda näitavad väga ilmekalt Venemaa valmisolekut agressiooniks.

Balti riikide ja Poola presidentide ühisavaldus on leidnud väga head vastukaja, mistõttu on äärmiselt tähtis praegu jätkata aktiivset diplomaatilist ja poliitilist tegevust kõigil tasanditel. "Ma ei välistaks sedagi, et Riigikogu täiskogu võiks juba lähemal ajal tulla kokku erakorralisele istungile," kirjutab Mihkelson.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
12. August 2008, 12:13
Otsi:

Ava täpsem otsing