UniCredit alandas Eesti ja Läti väljavaadet

11. september 2008, 18:09

UniCredit Group alandas väljavaadet Eesti
ja Läti majandusele, osutades seejuures nõrgenenud siseriiklikule nõudlusele
Balti riikides.

Eesti majanduskasvu korrigeeriti suvise prognoositud 0,1% kasvu pealt 1,2% languse peale, ütles pank täna oma raportis. Läti prognoos 2008. aasta majanduskasvuks muutus 0,5% ja see aeglustub 2009. aastal 0,4%-le, vahendas Bloomberg.

UniCredit jälgis oma hinnangutes ennustusi, mis pärinevad Nordea Bank AB ja Danske Bank A/Silt ning mis baseerusid Eesti ja Läti majanduse kokkutõmbumisel pärast sisetootmise kahanemist teises kvartalis, kõrgustesse tõusnud inflatsiooni, mis alandas kulutusi ning langenud kinnisvarahindu. Mõlemad riigi majandus on takerdunud pärast kõige tempokamat arengut Euroopa Liidus 2006. aastal.

"Majandus kaotab jõudu kui laenutingimused üha karmistuvad ja inflatsioonimäär kahandab tarbijakulutusi,“ seisis raportis. „Läti majandus on surutise all kogu käimasoleva poolaasta ja juba on antud alarm ka langeva tööstustoodangu ning jaemüügi puhuks.“

4,7%ne kasvuprognoos kolmandale Balti riigile - Leedule - jäeti muutumata, seisis raportis.

Eesti inflatsioonimäär kasvab sel aastal raporti prognoosi kohaselt 10,5% ning kukub 2009. aastal 6,4% peale. Läti inflatsioon on 2008. aastal arvatavasti umbes 15,4%, samal ajal kui Leedu inflatsioon kihutab 11,3%-le.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. October 2008, 18:50
Otsi:

Ava täpsem otsing