Krediidipanga kasum vähenes 6,6%

13. oktoober 2008, 17:02

Krediidipank teenis käesoleva aasta 9 kuuga
63,8 miljoni krooni puhaskasumit, mis on aastatagusest ajast 4,5 miljonit krooni
ehk 6,6% vähem.

Panga bilansimaht oli 30. septembri seisuga 4,73 miljardit krooni ning omakapital 377,2 miljonit krooni. Likviidseid rahalisi vahendeid oli pangal 2008 aasta III kvartali lõpu seisuga 1,82 miljardit krooni, teatas ettevõte.

Krediidipanga juhatuse esimehe Andrus Kluge sõnul olid majandustulemused ootuspärased. „Panga kasumlikkus on jätkuvalt hea,“ ütles Andrus Kluge. „Saan kinnitada, et tänastel keerulistel aegadel seisab Krediidipank kindlatel alustel. Laenutegevuse valdkonnas pöörame aasta lõpus palju tähelepanu väikeste ja keskmiste ettevõtete arengu toetamisele eelkõige väiksemates linnades, aga ka Tallinnas ja Tartus.”

Üldisest majandusolukorrast tulenevalt on tänavu pidevalt suurenenud tagasimaksetega viivitavate klientide arv, eelkõige kinnisvara ja ehitussektoriga seotud ettevõtjad. Üle 60 päeva makseviivitusega laenude osakaal kasvas aastaga 1,25%-lt 2,62%-le laenuportfellist.

Krediidipank tegi üheksa kuu jooksul eraldisi ebatõenäoliselt laekuvate nõuete katteks täiendavalt 11,4 miljonit krooni. 30. septembri seisuga on pank moodustanud eraldisi ebatõenäoliselt laekuvate nõuete katteks 21,2 miljonit krooni ehk 0,78% laenuportfellist.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
23. October 2008, 08:04
Otsi:

Ava täpsem otsing