SEB fondiosaku omanik: pank pettis!

27. oktoober 2008, 16:29

SEB Likviidsusfondi osakuid omanud
ettevõtte omaniku Tiiu Vakra sõnul on pank oma kliente petnud ning tema plaanib
panga vastu nõude esitada.

„Loomulikult olen raha kaotanud! See oli minu jaoks täna suur üllatus, pidin peaaegu kreepsu saama,“ oli Vakra telefonis küsimuse peale, kas tema kaotas ka SEB Likviidsusfondi allahindluse tõttu raha, kuuldavalt ärritunud.

Tiiu Vakra ettevõte kaotas 108 000 krooni, kuid teised kaotasid ettevõtja sõnul tõenäoliselt rohkem. „Seal oli jutt ju miljonitest, 13,05% läks väärtus alla, see on absurdne! Nad reklaamivad likviidsusfondi asja ise ju välja nii, et „tõenäoliselt üle 5% need varaklassid ei lange“ , mis on ju inimeste petmine,“ oli Vakra endast väljas.

„Mina lootsin, et mu raha säilib. Kui fondiosak on 100 krooni ja nad lubavad, et see säilib, siis ühel hommikul ma avastan, et fondiosak on 13,05% odavam – no mida see siis tähendab? See on ju petmine,“ lausus Vakra ning lisas, et saab aru, kui tuleb uus inimene, kes tahab osta fondiosakuid, siis ta ostabki neid odavamalt, kuid varem need osakud soetanud inimest ei peaks see puudutama.

Vakra rääkis ka finantsinspektsiooniga, kes ütles, et nad tegid SEB varahaldusele ettepaneku, et internetis tegelikku väärtust ei näidata. „Mina tahan selle vastu nõuet esitada,“ märkis Vakra.

Vakra on enda sõnul ka ise pangaga kontakteerunud, kuid SEB pole siiani veel midagi välja käinud. „Kohaliku panga investeerimiskonsultant helistas mulle hommikul, aga ma olin seda juba enne ise näinud. Tema ei osanud ka midagi öelda, sest nende jaoks oli see ka suur üllatus,“ märkis Vakra, kes seepeale saatis ise SEB varahaldusele selgitust nõudva kirja.


Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
03. December 2008, 12:31
Otsi:

Ava täpsem otsing