Sten-Aleks Pihlak • 6. november 2008 kell 22:00

Rokifossiil The Scorpions välja surra ei plaani

Kuigi Saksa raskeroki ansamblit The Scorpions võib juba rokifossiiliks pidada, elavad selle raju kollektiivi liikmed oma elu endiselt täie raha eest.

Pärast neljakümneminutilist ootamist vajuvad konverentsiruumi uksest sisse rokkarid, kes on justkui filmist astunud. Piinliku täpsusega on jälgitud kogu koodeksit, mida ühelt "keevitajalt" oodatakse. Nahkpüksid, turris juuksed, needid, kõrvarõngad, päikseprillid - ühesõnaga kogu karneval. Tõenäoliselt elus juba kõike näinud mehi paneb aga taaskohtumine Eestiga imestama.

"Praegu on maailmas igal pool kriis, aga tundub, nagu seda riiki poleks see puudutanud," imestab bändi laulja Klaus Maine ja avaldab tunnustust uuenduskuuri läbinud lennujaamale ja värskelt kerkinud modernsetele majadele. Oli huvitav kuulda, et finantskriis ja väeti maailmamajanduse olukord ka suurte rokkarite südant vaevab. Kultusansambli kitarristi Rudolf Schenkeri sõnul on rahamaailma kollaps isegi nende loomingusse hiilinud. "Tahame oma loominguga inimestele öelda, et oldaks ettevaatlikud," sõnab Schenker, kelle hinnangul suures rahatornaados ei tähenda inimene varsti enam mitte midagi. Enne kui pressikonverents aga päris mustad toonid jõuab võtta, paneb bändi vokalist Maine majandusteemadele kiire punkti. "Päeva lõpus on siiski muusika ja meelelahutus see, mida me teeme," ütleb ta.

Ja see on üks, mis kindel -need mehed meelelahutuse küpsetamisega jänni ei jää. Kuigi kõigil viiel on passi järgi aastaid vaata et liigagi palju seljas, ei paista see välja ühestki poorist. Leksikonist sõnade "väsimus" ja "vanadus" kõrvalt Scorpionsi pilti otsida pole mõtet. Kuidas on kõik need aastakümned suudetud energeetilises rütmis jätkata, peitub meeste sõnul tugevas rutiinitõrjumises.

"Me armastame, mida teeme, kuid pole mitte kunagi päris rahul," sõnas bändi teine kitarrist Matthias Jabs ja lisas, et ansambel soovib alati olla nii hea, kui võimalik. Just selline pidev edasipürgimine ei lase kitarristi sõnul rutiinil juuri ajada.

Kuigi võiks arvata, et selliste dinosaurusbändide aeg hakkab vaikselt juba läbi saama ja Scorpionsi laadsetel rokifossiilidel on endale raske uut publikut võita, pöörab ansambli laulja sellised väited peapeale. "Me näeme pidevalt lava ees täiesti uusi nägusid, kes laulavad kaasa laule, mis kirjutati ammu enne nende sündimist," sõnab Maine uhkelt ja lubab ka Eesti peapeale rokkida. "Me rokkime nagu pöörane orkaan."

Hetkel kuum