Üks küsimus: Kui palju peaks riik ametnikke koondama?

ÄP 13. november 2008, 00:00

Aivar Lepp, Eesti Loto juht
Praegu kokku lepitud personalikulude kokkuhoid, mis jääb veidi alla 60 miljoni krooni, ei ole märkimisväärne. Ma arvan, et 60 miljonit krooni kokkuhoidu aasta peale ei kõla küll suure numbrina. Kui palju see olla võiks, ei soovi spekuleerida. Rahaline kokkuhoid võiks küll suurem olla.

Ain Seppik, riigikogu liige
Nii palju, et maksimaalselt kokku hoida, ja nii vähe, et riik veel õhemaks ei kuluks. Et me suudaks ikka täita ka oma rahvusvahelisi kohustusi. See on iga konkreetse ministeeriumi ja ametkonna hinnatav küsimus. Ametnikud ei tohiks üksteist dubleerida ega tohiks olla liiga palju ühe asja eest otsustajaid. Siin ei saa nii öelda, et kogu riigiametkonnast tuleks koondada 20 või 15 protsenti.

Ago Arge, EBC Ehitus ASi suuromanik
See pole üldse mingi raha. Kui seal paar miljardit tekiks, siis saaks hakata mingist kokkuhoiust rääkima. 60 miljonit pole küll mingi summa. 26 000 riigiasutuse ametnikust, kellest kahe aasta jooksul on koondatud 1061, oleks mõistlikuks koondada kolmandik. Aga see ei tähenda, et palgafond peaks minema väiksemaks. See raha tuleks maksta võimekatele inimestele.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 17:49

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing