SEB trahvist: julgus vigu tunnistada on tugevus

16. detsember 2008, 14:53

Julgus vigu tunnistada on pigem tugevus,
kommenteeris SEB kommunikatsioonijuht panga trahvimist Likviidsusfondi osakute
allahindamise pärast.

"SEB aktsepteerib finantsinspektsiooni otsust. Pank tegi 29. oktoobril sel aastal otsuse maksta tagasivõtmishinna hinnavahe kompensatsiooni isikutele, keda puudutas fondi varade ümberhindamine. SEB analüüsi kohaselt ei olnud osadel juhtudel informatsioon – mis anti likviidsusfondi investeerinud klientidele –vastavuses panga kõrgete nõudmistega tooteinformatsiooni selguse osas," kommenteeris SEB kommunikatsioonijuht Silver Vohu finantsinspektsiooni otsust trahvida panka 300 000 krooniga.

"Julgus tehtud vigu tunnistada on pigem tugevus ning me oleme saanud klientidelt positiivset tagasisidet probleemi kiire ja korrektse lahendamise eest," lausus Vohu. Ümberhindluse tõttu raha kaotanud kliendid said hüvituse kätte vahetult pärast vastava otsuse tegemist oktoobri lõpus, lisas ta.

Kui enne ümberhindamist oli fondi maht veidi üle 1,3 miljardi krooni ning osakuomanikke 3161, siis 12. novembri seisuga oli fondi maht langenud alla 421 miljoni krooni ning kliente oli alles jäänud vaid 1777. Vohu sõnul likviidsusfondi skandaali tõttu inimesed panka vahetama pole asunud.

"Klientide liikumisi pankade vahel on kogu aeg. Me ei täheldanud, et likviidsusfondi ümberhindluse tulemusena oleks liikumine suurenenud," lisas ta.

Swedbanki esindajad polnud nõus oma konkurenti puudutavat teemat kommenteerima. Samas märkisid nad, et Swedbanki fondid on finantsinspektsioonilt saanud trahvi ühel korral. "Meie fondid on finantsinspektsioonilt trahvi saanud ühe korra, seda aruandlusega hilinemise eest, mis ei puudutanud kuidagi meie kliente. Summa oli 15 000 krooni," ütles Swedbanki pressiesindaja Kristi Künnapas.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
16. December 2008, 14:53
Otsi:

Ava täpsem otsing