Ericssoni tellimused järsult vähenenud

10. jaanuar 2009, 11:06

Majanduslangus hakkab tunda andma ka Rootsi
telekommunikatsiooniseadmete tootja Ericssoni tellimuste portfellis, kirjutab
tänane Rootsi majandusleht Dagens Industri.

2008. aasta neljandas kvartalis avalikustas Ericsson vaid 12 uut lepingut, mis on peaaegu poole vähem kui 2007. aastal, mil Ericsson andis kasumihoiatuse, kirjutas leht. 2006. aastal, mil Ericsson sai rekordilise kasumi, anti teada tervelt 37 uuest lepingust.

Läinud aasta viimases kvartalis sõlmitud lepingutest olid pooled Aasias ja Austraalias, kuid mitte Hiinas ega Indias. Ka Põhja-Ameerikas ei teatanud firma ühegi lepingu sõlmimisest. Kaks olulist lepingut sõlmiti lairibavõrgu uuendamiseks.

Leht möönab, et Ericsson avaldab vaid murdosa sõlmitud lepingutest, kuid suuremad ja olulisemad antakse siiski valdavalt teada.

„Teie nimekiri viitab 2009. a alguses kehvemale tulemusele, tugev dollar ei päästa langevat turgu. Kui Ericsson tahab vähemalt nullkasvu saavutada, tuleb oma turuosade eest kõvasti võidelda, kommenteeris lehele Öhman Fondkommissioni analüütik Helena Nordman-Knutson.

Ent kuigi roosiliselt ei lähe ka Ericssoni konkurentsidel. Selles valguses on Ericssoni seis kõigele vaatamata päris hea – firma hakkas kulusid kärpima juba aasta tagasi, kassa on priske, turupositsioon on tugev ning tulusus on konkurentidest parem. „Usun, et firma suudab oma järgmises kvartaliraportis viimsepäevaprohvetitele ninanipsu mängida,“ ütles Nordman-Knutson.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
16. January 2009, 17:50
Otsi:

Ava täpsem otsing