Börs: Aasias mõõdukas langus

12. jaanuar 2009, 09:45

Aasia börsidel vedasid langust kaevandus-ja
tööstuskompaniide aktsiad.

Rio Tinto aktsia hind kukkus 5,3 protsenti, 41,59 Austraalia dollarile. Ettevõte lükkab edasi rauamaagi kaevanduse laiendamist Brasiilias. Terasetootjad Aasias, Euroopas ja Ameerikas vähendavad tooraine ostmist, kuna autotootjad vähendavad toodangut ning ettevõtted vähendavad laeva- ja naftaplatvormideehituse tellimusi.

"Üleilmne majandus jätkab halvenemist," ütles Argo Investmentsi fondijuht Rob Paterson Bloombergile. "Kui USA majandusaktiivsus väheneb, tähendab see väiksemat importi riikidest nagu Hiina ja Hiina vajadust osta vähem toorainet," lisas ta.

Jaapanlased pidasid pühasid. Hongkongi aktsiaturg vajus 2,9 protsenti, Taiwan 0,3 protsenti, Korea 2,1 protsenti, Austraalia 1,4 protsenti, India 3,3 protsenti, Singapur 0,9 protsenti, Malaisia 0,1 protsenti, Tai 0,6 protsenti, Indoneesia 1,1 protsenti, Pakistan 3,4 protsenti ja Vietnam 0,4 protsenti. Hiina aktsiaturg tõusis 0,1 protsenti.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
12. January 2009, 09:45
Otsi:

Ava täpsem otsing