BÖRS: USA turud äraootaval positsioonil

Mait Jüriado 12. jaanuar 2009, 15:53

Algamas on majandustulemuste hooaeg,
indeksfutuurid on veidi miinuses.

Ees on tihedam kasumiaruannete hooaeg. Täna teatab tulemused Alcoa (AA). Sel nädalal lisanduvad teiste seas veel ka Intel (INTC) ja Sony (SNE). Järgmisest nädalast läheb lahti aga suurem kasumiaruannete sadu eesotsas pankade ning tehnoloogiaettevõtetega. Muutused futuurides ei pruugi alati õigesti ette prognoosida aktsiahindade liikumist turu avanedes, kuid võib anda hea indikatsiooni turuosaliste meeleolust.

Täna on pilgud suunatud alumiiniumitootjale Alcoale, mis avaldab pärast turu sulgemist oma neljanda kvartali kasumiaruande. Deutsche Bank muutis oma aktsiasoovituse hoia pealt müü peale, põhjendades seda Alcoa hiljuti teatatud tootmismahtude vähendamisega.

Citigroup (C) ning Morgan Stanley (MS) võivad ühendada oma maakleriüksused. Kuuldused võimalikust ühinemisest tekkisid reede hilisõhtul. Reedel teatati ka Citigroupi Robert Rubini pensionile jäämisest.

Pfizeri (PFE) aktsiasoovitust tõstis Goldman Sachs ostasoovitusest neutraalseks. Põhjus võimalikus Pfizeri restruktureerimisplaanides, mis võib ettevõtte kasumlikkusele positiivselt mõjuda.

Advanced Medical Optics (EYE) on eelturul rallinud üle 143%. Abbott Labs (ABT) teatas, et ostab ettevõtte 2,8 miljardi dollari eest – see teeb 22 dollarit aktsia kohta.

Aladdin Knowledge Systems (ALDN) on hüpanud eelturul üle 15%. Vector Capital ostab ettevõtte 160 miljoni dollari eest – mis teeb aktsia kohta 11,5 dollarit.

Aasia aktsiaturud olid möödunud ööl veidi languses: Hongkongi Hang Seng -2,83%, Hiina SSC Composite -0,24%, Taiwani Taiex -0,31%, Lõuna-Korea KRX 100 -2,05%. Jaapani turud on täna suletud.

Euroopa aktsiaturud on seni liikunud erinevates meeleoludes: Londoni FTSE 100 -0,7%, Saksamaa DAX -0,044%, Prantsusmaa CAC 40 -0,8%, Šveitsi Swiss Market index -1,47%, Soome OMX +0,12%, Rootsi OMX 30 -1,67%, Venemaa Micex +2,46% ja RTS -0,34%.

Nafta maksis viimati USAs Nymexil 38,53 dollarit barrel ehk -5,61%.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
12. January 2009, 23:10
Otsi:

Ava täpsem otsing