Järvi: Riias on kaos, politsei on abitu

13. jaanuar 2009, 20:54

Riias kohapeal viibiv riigikogu liige Raivo
Järvi ütles aripaev.ee-le, et meeleavaldus on väljunud kontrolli alt, politsei
ei suuda korda tagada ja vaatab märatsejate tegemist pealt.

"Mina nägin sellist episoodi, kus ca 10-15 märulipolitseinikku olid ennast kilpidega varustanud ja seimi sissepääsu sulgenud. Loobiti kive akende suunas. Ma ei tea, kas saab tõmmata paralleele pronksiööga või mitte, aga politiilisest meelevaldusest oli asi kaugel. Pigem oli kohal noored, pätid, samuti väga suur hulk venelasi, kes karjusid," kirjeldas Järvi olukorda.

"Minule jäi küll mulje, et Läti politsei oli üpris abitu. Minu silme ees peksti puruks politseiauto ja politseibuss lükati ümber. Politsei vaatas seda kõike pealt. Täiesti kummaline. Nii palju kui turvaeksperdist sõbrad on mulle selgitanud pärast pronskiööd politsei taktikat, siis sellest siin ei olnud lõhnagi. Äärmiselt vähe politseinikke," rääkis ta edasi.

"Võrreldes meie pronksiööiga, kuigi need ei ole võrreldavad asjad, olid meie politseinikud toona äärmiselt briljantsed ja väga professionaalsed. Siin on tegemist pigem kaosega. Tavakodanikke ei rünnata," rõhutas Järvi.

"Nii palju kui mina aru saan, siis asi oli tsiviliseeritult ette valmistatud. Mulle pisteti pihku üks paberitükike, kus peal on presidendi väljavõte uusaastakõnest, kus ta kutsus rahvast selgi vastamisi hoidma," lisas ta.

Järvi on Riias, kuna sõi Läti ja Leedu välsikomisjoni esindajatega õhtust. Koos väliskomisjoni liikme Silver Meikariga viibisid nad telefonikõne ajal ühes kohvipoes, kuhu nad olid sunnitud varjuma. Järvi kinnitas, et tunneb end turvaliselt ja oma elu pärast ei karda.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
03. February 2009, 15:49
Otsi:

Ava täpsem otsing