Putin hoiatas Obamaga kaasnevate suurte lootuste eest

17. jaanuar 2009, 17:02

Venemaa Föderatsiooni peaminister Vladimir
Putin hoiatas tuleval nädalal Ühendriikide presidendiks vannutatava Barack
Obamaga kaasnevate suurte lootuste eest, kirjutab Postimees.

«Ma olen sügavalt veendunud, et suurimad pettumused sünnivad suurtest lootustest,» ütles Putin, kes andis mõista, et USA rahvuslikud huvid ei muutu nii kiiresti, vahendas AFP.

«Me oleme jälginud valimiskampaaniat suure tähelepanelikkusega ning me oleme näinud ja kuulnud positiivseid märke meiesuunalises poliitikas,» ütles Putin ajakirjanikele Dresdenis pärast kohtumist Saksamaa liidukantsleri Angela Merkeliga.

Vaatlejate hinnangul tähendanuks vabariiklaste kandidaadi ja Obama pearivaali John McCaini võit novembrikuistel presidendivalimistel Venemaale mugavamat positsiooni, sest kahe suurriigi suhted oleks jäänud lihtsaks ja arusaadavaks. Obama käitumine rahvusvahelisel areenil tekitab aga venelastes mitmeid küsimusi.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
20. January 2009, 06:58
Otsi:

Ava täpsem otsing