Sony esimene kahjum 14 aasta jooksul?

21. jaanuar 2009, 13:54

Maailmas suuruselt teine
tarbijaelektroonika tootja Sony võib analüütikute hinnangul teatada esimesest
kahjumist 14 aasta jooksul.

Ettevõtte kasumiprognoos oli 150 miljardit jeeni ning oodatav kahjum on Bloombergi andmetel 74 miljardit jeeni. Meilgi laialt levinud elektroonikatootja rahalisele heaolule tegid liiga kõrgele kapanud jeen ja üldine maailma tabanud langus.

Sony annab täpsema hinnangu ja kasumihoiatuse järgmisel nädalal.

Ettevõtte juht Howard Stringer plaanib koondada 16 000 töökohta, kärpida investeeringuid ja sulgeda tehaseid, sest toodete tarbimine on oluliselt vähenenud. Oma ümberstruktureerimisplaani detailid plaanib Sony avaldada lähipäevil.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
22. January 2009, 20:21
Otsi:

Ava täpsem otsing