Reisibüroo Wris käive 151 miljonit, kasv kaheksa protsenti

30. jaanuar 2009, 13:05

Reisibüroo Wris käive ulatus mullu 151
miljoni kroonini, tõustes 2007. aastaga võrreldes kaheksa protsenti. Enim kasvas
aastaga pakettreiside müük, mis kerkis ca 30%.

Mullust kasumit Saaremaa Laevakompanii omanikule Vjatšeslav Leedole kuuluv Wris ei avaldanud. 2006. aastal sai Wris kasumit 1,8 miljonit krooni ja 2007. aastal 0,6 miljonit.

Sihtkohtadest olid eelmisel aastal populaarseimad Egiptus, Kanaari saared, India ja Mauritius, samuti Euroopa suurlinnad, kuhu tehti palju ka kontsertreise. Talvisel hooajal on endiselt levinud käia Norras, Rootsis ja Soomes suusatamas, teatas Wris.

"Kui 2007. aastal küsiti pakkumisi ka Kesk-Euroopasse, siis mullu koondus huvi juba peamiselt Skandinaavia suusakuurortidele, kuhu sõita on märksa soodsam," selgitas Wrisi juhatuse liige Aili Kägu.

Wrisi kogemus näitab, et üha enam eelistatakse puhata Eestis. 2008. aasta novembri ja detsembri populaarseim siseturismi sihtkoht oli Ida- ja Lääne-Virumaa, kus käidi spaades, piisonifarmis, matkaradadel ning külastati Jõhvi Kontserdimaja, Rakvere teatrit ja Virumaa mõisaid. "Kuna Virumaa on mõnes mõttes nostalgiline paik ning seal on paljugi taasavastada, on sellest sihtrühmana huvitatud eelkõige just keskealised ning pered," hindas Kägu.

1991. aastal loodud Wris korraldab peamiselt ameti- ja spetsiaalreise ning paneb kokku individuaalreise reisija soovidest ja vajadustest lähtuvalt. Samuti vahendab Wris mitmeid Eesti, Läti, Leedu ja Skandinaavia reisikorraldajaid, aga ka Saksamaa reisifirma Dertouri ja Suurbritannia seiklusreiside pakkuja Dragomani reisipakette. Ettevõtte kuues büroos töötab 35 inimest.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
30. January 2009, 13:08
Otsi:

Ava täpsem otsing