Kalevi uus nimi Luterma kuulub Alar Pinkile

26. veebruar 2009, 12:43

ASi Kalev uus nimi Luterma, mis on ka
kuulsa mööblitööstuse kaubamärk Luterma, on Eestis patendiameti andmetel
registreeritud Alar Pinkile kuuluva Mosaic OÜ nimele.

2006. aasta kevadest alates kuulub Luterma kui kaubamärgi käsutamise õigus Pinkile, kes lisaks sellele on registreerinud Luterma Inglismaal tegutsenud tütarettevõtte Venesta nimelise kaubamärgi. Viimane sai Mosaici kasutusse selle aasta jaanuaris.

Luterma tehas asutati 1883. aastal ning see tegutses Eestis. Sajandivahetusel sai sellest Venemaa suurim tehas. Luterma ehk A.M. Luther Mechanical Woodworking Factory on saanud palju tunnustust oma kõrgekvaliteedilise vineeritöö eest mitmesuguste tünnide ja muu mööbli tootmise eest. 1908. aastal asutas Luterma tütarettevõtte Londonisse ning nimetas selle Venesta Plywood Company. Nimi oli tuletatud inglise keelsest sõnast Veneer (vineer, vineeriga katma-toim.) ja Estonia.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
26. February 2009, 13:23
Otsi:

Ava täpsem otsing