Männik: Raasuke on kui ühes riigis rahandusminister

11. märts 2009, 16:15

Eesti Panga nõukogu esimehe Jaan Männiku
hinnangul tähendab Erkki Raasukese suundumine Swedbank grupi finantsjuhi kohale
senisest oluliselt kõrgemat positsiooni, mida võib võrrelda isegi ühes riigis
rahandusministriga.

„Erkki Raasuke on kui ühes riigis rahandusminister. Ja kui ma vaatan ühes riigis rahandusministrit, on tal väga tugev positsioon, ja seda kõikides riikides,“ rõhutas Rootsis pikka aega elanud ja hiljem Eesti Telekomi juhtinud Männik. „Tema käes on rahakott.“

Männiku sõnul tähendab see, et finantsdirektoril on ka sisuliselt päris palju võimu ühes struktuuris. „Loomulikult ma usun, et Erkki Raasuke ei hakka kuritarvitama oma võimu ja et ta ei hakka Eestit justkui eelistama,“ rääkis Männik, kes kuulis uudisest Äripäevalt.

Ta oli kindel, et loomulikult kuulatakse Raasukest rohkem võrreldes sellega, mis positsioon tal oli. „Tal on ikka palju rohkem mõju ja ta saab Swedbanki arengut mõjutada,“ uskus Männik, lisades, et uudis on Eestile positiivne.

Eesti Panga nõukogu esimees palus Äripäeval vahendada endisele Swedbank Balti riikide juhile õnnesoove uuel töökohal. „See on loomulikul talle väga suur väljakutse ja talle saab ainult õnne soovida,“ oli Männik rõõmus.

Männik nentis, et meil Eestis on vahel kuulda ja lugeda debatti selle üle, et me oleme mingisugused rootslaste sulased, et rootslased otsustavad kõik ja meie ei ole siin keegi. „See näitab seda, et see ikka täitsa nii ei ole,“ toonitas ta. „Kui see oleks nii, ega siis ei oleks ka Erkki Raasukesele sellist kohta pakutud.“

Männiku meelest näitab see seik, et meie inimesi ikka võetakse väga tõsiselt ja et rootslased hindavad teatud inimeste kompetentsi. „See ei ole nii, et me ei saaks rahvusvahelistes kontsernides väga olulisi töökohti täita,“ ütles Männik, mis on seetõttu tema arvates isegi palju laiemalt kui ainult Swedbankile hea uudis.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
12. March 2009, 07:12
Otsi:

Ava täpsem otsing