Randpere: minul pole rootslaste foobiat

Piret Reiljan 11. märts 2009, 16:00

IBM Eesti juht Valdo Randpere peab
Raasukese uut ametit tugevaks karjääriks ega muretse rootslase asumise pärast
siinse panganduse etteotsa, kuna temal pole kunagi rootslaste foobiat olnud.

„Kindlasti on see positiivne uudis. See on minu teada peaaegu et esimene uudis, kus Eesti tippjuht sellist rahvusvahelist karjääri teeb ja mitte seepärast, et ta siit minema kihutatakse, vaid et ta tubli on,“ rääkis Randpere.

Küsimusele, mida ta arvab rootslase asumisest Swedbanki Balti riikide pankade juhiks, vastas Randpere, et temal pole kunagi rootslaste foobiat olnud, sest ta on ka ise pikalt Rootsis elanud. „Raasuke oli samamoodi lätlaste ja leedulaste jaoks juht välismaalt, miks siis ei võiks olla rootslane Baltikumis juht,“ sõnas Randpere. Ta lisas, et ei mõista osa eestlaste hala, nagu oleksid Rootsi pangad siin kõik valesti teinud. „Eestlased vaadaku enne peeglisse ja siis tulgu rusikaga vehkima teiste suunas. Eestlaste käe all võiks meil vabalt olla hoopis paar Parexit (hinge vaakuv Läti pank - toim.) siin,“ teatas Randpere resoluutselt.

„Lühidalt ütlen, et Erkkile õnn kaasa. Temaga on kerge suhelda ja ta on alati väga nutika mulje jätnud,“ iseloomustas Randpere Stockholmi suunduvat pangajuhti.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
11. March 2009, 16:51
Otsi:

Ava täpsem otsing