Lang lõikab pankrotihaldurite tasudelt tüki maha

13. märts 2009, 20:18

Justiitsminister Rein Lang saatis kooskõlastamisele määruse eelnõu, millega vähendatakse pankrotihaldureile hüvitatavaid kulusid 6700 kroonilt 6000 kroonini.

Alates 2003. aasta lõpust kehtib määrus, mille kohaselt saavad haldurid pankroti raugemisel riigilt kuni 6700 krooni hüvitist.

20. veebruaril vastu võetud negatiivse lisaeelarvega vähendati I ja II astme kohtute eelarvet 7,41%. Et raha jätkuks aasta lõpuni, vähendab määrus kohtute eelarvest hüvitatava ajutise halduri tasu ja hüvitatavate kulutuste piirmäära seniselt 6700 kroonilt 6000 kroonini, seisis eelnõu seletuskirjas. Piirmäära vähendatakse 10,4%, kuna halduri tasu muudatus saab jõustuda alles aprillis.

Ajutise halduri tasu võib osades menetlustes väheneda, kuid arvestades riigi majanduslikku olukorda, töötasude vähendamist nii avalikus kui ka erasektoris, ei tohiks tasu vähendamine tähendada ajutise halduri töö kvaliteedi langust, lisas seletuskirja koostanud justiitsministeeriumi justiitshalduspoliitika osakonna arenduse ja õigusloome talituse nõunik Kaidi Lippus.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    21. March 2010, 01:04
    Otsi:

    Ava täpsem otsing