Esimesed arstide palgakärped tehtud

25. märts 2009, 07:17

Haiglajuhid on asunud kokkuhoiu eesmärgil
arstide ja meditsiinipersonali palku vähendama, esimesed kärped on juba
tehtud.

Põhja-Eesti Regionaalhaigla (PERH) juhatuse esimehe Tõnis Alliku sõnul toob haigekassa lepingumahtude vähendamine alates teisest kvartalist haiglale kaasa olulise töömahu vähenemise. "Põhitõde on see, et niisama palka maksta ei saa, palka saab ikka töö eest maksta, aga kui tööd ei ole, siis tuleb töökohti vähendada," selgitas ta.

PERHis on palkade vähendamisega juba algust tehtud - 1. märtsist langetati meditsiinitöötajate palku keskmiselt 6%. Erialati on protsent mõnevõrra erinev. Põhipalku siiani langetatud pole, praegune kärbe tehti lisatasude arvel.

Sama teed võib minna TÜ Kliinikum. Juhatuse liikme Mart Einasto sõnul on kogu töötajaskonna sissetulekute piiramine ilmselt paratamatu. Põhipalku on raske muuta, sest see nõuab poolte kokkulepet. "Ilmselt raskel ajal kokkuleppele ka jõutakse, kui ikka reaalne oht on tajutav, et muidu tuleb koondamine," oletas Einasto, lisades, et tõenäoliselt kärbitakse siiski lisatasusid.

Tallinna keskhaiglates ja lastehaiglas palku ei alandata, kinnitas Tallinna abilinnapea Merike Martinson. Ta lükkas ümber Meditsiiniuudisteni jõudnud kuuldused, nagu oleks Ida-Tallinna Keskhaiglas toimunud esimesed koondamised, küll aga on tema sõnul vähendatud töökoormusi.

Lähemalt saab lugeda http://www.mu.ee

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. March 2009, 07:18
Otsi:

Ava täpsem otsing