Forbes usub Nokiasse

15. aprill 2009, 11:19

Forbes kirjutas, et tormilisele
turusituatsioonile vaatamata purjetab Nokia vahvalt edasi, vahendas
Kauppalehti.

Nimekas USA majandusväljaanne avaldas arvamust, et homme avalikustatavad tulemused ei tekita turul pettumusega segatud üllatust nagu eelmise kvartali omad.

Forbes kahtlustas, et Nokia aktsia langemine Hiina turu kasvu raugemisest tingitud pessimismi tõttu võib olla liialdatud. Hiina on Nokia peamine turg. Ajakirja arvates võib ka konkurent Samsungi edu suureneda.

Forbes tuletas meelde, et Nokial on konkurentidest paremad võimalused maailma mobiiltelefonide müügi langusest väljuda, kuna ettevõte on hiiglasliku mastaabiga ja turuliidri kohal. Ajakiri leidis samuti, et Nokia uued puutetundlikud telefonid võivad hakata turul paremini minema käesoleva aasta jooksul.

Nokialt on oodata sel neljapäeval nõrgimat kvartalitulemust seitsme aasta esimese kvartali kohta üldse. Uudisteagentuuri Reuters prognoosis ennustavad analüütikud Nokia kasumiks aktsia kohta 0,07 eurot, samas kui aasta tagasi oli see 0,32 eurot. Samuti ootavad analüütikud võrdlusperioodil 12,7 miljardilt eurolt 9,8 miljardi euroni vähenenud käivet.

Nokia aktsia on tõusnud Helsingi börsil kuuga 6,67 eurolt ligikaudu 10,53 euroni.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
15. April 2009, 11:19
Otsi:

Ava täpsem otsing