Hinnatõus pani Tallinna Vee kasumi kiiremini voolama

Dmitri Fokin 04. mai 2009, 00:00

Swedbank Tallinna Vee esimese kvartali tulemustes midagi üllatavat ei näinud, peamine müügikasvu mootor oli tariifide 12,8protsendiline kasv.

"Netomarginaalid olid küll meie prognoosidest pisut väiksemad intressikulude kasvu tõttu," märkis Swedbank Marketsi analüütik Pavel Lupandin. "Kohendame pisut prognoose, kuid me ei muuda oma üldist väljavaadet aktsiale," lisas ta.

Swedbanki hinnasiht Tallinna Vee aktsiale jääb endiselt 14,2 eurole, samuti jääb kehtima aktsia ostusoovitus.

LHV analüütiku Kristo Oidermaa sõnul kinnitasid Tallinna Vee tulemused nende arvamust, et tegemist on ühega vähestest ettevõtetest, kes suudab sel aasta Balti börsidel kasumi kasvu näidata. Tallinna Vee käive jäi siiski LHV ootustele 2,3% alla.

"Vee ja reoveeteenuste maht äriklientidele teeninduspiirkonnas vähenes 11,5%, mis oli oluliselt suurem langus, kui ootasime," tähendas Oidermaa.

Tallinna Vesi näitas prognoosidega võrreldes väiksemaid kulusid, mis tuli vähenenud kulutustest kemikaalidele ja ootustest väiksematest tööjõukuludest, ütles Oidermaa. Ettevõtte brutokasum - 8,05 miljonit eurot - vastas LHV prognoosidele. "Puhaskasumit mõjutas negatiivselt ühekordne finantskulu, mistõttu ettevõtte kasum jäi 4,1% LHV prognoosidele alla," lisas ta.

LHV soovitus Tallinna Vesi aktsiale on "kogu". "Ettevõte on suurepärases positsioonis majanduslangusele vastu seistes - käive on seotud eelmise aasta kõrge inflatsiooninumbriga, samas kui kulude alandamine on praeguses keskkonnas kergemaks muutunud. Seetõttu ootame ettevõttelt selleks aastaks tugevat kasumi kasvu," oli Oidermaa optimistlik.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 18:04
    Otsi:

    Ava täpsem otsing