Google ja Apple uurimise all

05. mai 2009, 22:05

USA Föderaalne Kauplemiskomisjon (FTC) on
alustanud uurimist, kas Apple ja Google rikuvad nõukoguliikmete kattumisega
monopolivastaseid seaduseid või mitte, kirjutab Bloomberg.

Google tegevdirektor Eric Schmidt ja Genentechi juhatuse esimees Arthur Levinson istuvad mõlemad nii Apple´i kui Google´i nõukogus ning FTC uurib, kas selline olukord teeb liiga konkurentsitingimustele ettevõtete peamistel turgudel, milleks on mobiiltelefonide tarkvara ja teenused.

Peamine mure seisneb selles, et Apple´i pakutav iPhone nutitelefon kasutab ka Google Maps teenust ning võimaldab kasutajatel mängida videosid Google´i YouTube saidilt. Google omakorda on arendanud tarkvara Android´i, mis töötab just mobiiltelefonidel.

Karistus rikkumise ilmnemisel on tõenäoliselt ainult olukorra likvideerimine, kus kaks inimest jagavad nõukogu kohti konkureerivates ettevõtetes.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
05. May 2009, 22:08
Otsi:

Ava täpsem otsing