Inflatsioon langenud nulli

Annika Matson 08. mai 2009, 09:21

Tarbijahinnaindeks tõusis 2009. aasta
aprillis võrreldes eelmise aasta aprilliga 0,3% ja langes võrreldes tänavu
märtsiga 0,7%, teatab statistikaamet.

Tarbijahinnaindeksi tõus võrreldes eelmise aasta sama kuuga oli viimati 0,3% 2003. aasta juunis.
Aprillis olid kaubad eelmise aasta aprilliga võrreldes 1,7% odavamad, sealhulgas toidukaubad 1,9% kallimad ja tööstuskaubad 4,7% odavamad. Teenused on sama ajaga kallinenud 4,1%. Kaupade ja teenuste administratiivselt reguleeritavad hinnad on eelmise aasta aprilliga võrreldes tõusnud 5,1% ja mittereguleeritavad hinnad langenud 1,1%.

Eelmise aasta aprilliga võrreldes mõjutasid indeksit enim kokku 18,9% kallinenud alkohoolsed joogid ja tubakas, 20,3% odavnenud mootorikütus ja 3,6% odavnenud toit. Kaks kolmandikku toidu hinnalangusest andsid 14,2% odavnenud piim ja piimatooted. Suuremat mõju avaldas indeksile ka 14,8% kallinenud elekter ja 5,6% kallinenud soojusenergia.
Aprillis mõjutas tarbijahinnaindeksit eelmise kuuga võrreldes kõige rohkem toidu, eriti piima- ja lihatoodete odavnemine, soojusenergia jätkuv hinnalangus ning mootorikütuse kallinemine.


 oojusenergia jätkuv hinnalangus ning mootorikütuse kallinemine.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
08. May 2009, 15:27
Otsi:

Ava täpsem otsing