Muuli: Rahvaliidust saab Reformierakonna tallalakkuja?

17. mai 2009, 12:40

Mis läheb Reformierakonnal nüüd paremaks,
kui teha valitsus Rahvaliiduga. Kas arvatakse, et Rahvaliidust saab
Reformierakonna tallalakkuja, lausus Kalle Muuli Raadio2 saates Olukorrast
Riigis.

"Mis läheb Reformierakonnal nüüd paremaks, kui teha valitsus Rahvaliiduga? Aeg ju jookseb, uue valitsuse kinnitamine võtab aja. Mart Laar on nõudnud, et 21. maiks peaks olema kärpekava esitatud. See ei saa aga teoks, kui algavad läbirääkimised Rahvaliiduga. See rong läheb ära, sellega koos sõidab ära ka see lootus, et Eesti läheb üle eurole aastal 2011," märkis Muuli raadiosaates.

"Kui rahvaliitu tuleb valitsusse, siis kas arvatakse, et Rahvaliidust saab Reformierakonna tallalakkuja või sabarakk? Rahvaliit olles valitsuses käitub märksa järsemalt kui Sotsiaaldemokraadid praegu. Neid pole enam võimalik ähvardada sellega, et me vahetame teid välja, seda Ansip teist korda väga teha ei saa. Olukord läheb veel sandimaks. Tänu sellele, et sotsiaaldemokraadid on olnud valitsuses, pole meil olnud streike jms nagu Lätis ja Leedus. Ametiühingud pole tulnud tänavale, sest läbi sotsiaaldemokraatide on saadud valitsusega läbi rääkida. Kui valitsus vahetub ja töölepinguseadus tehakse nii, nagu praegu tahetakse teha, et ainult töötud kannatavad, siis on meil varsti olukord nii sama mis Lätis ja Leedus," märkis Muuli, kelle sõnul on töölepinguseadus hetkel Reformierakonnale vaid ettekäändeks.


Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
17. May 2009, 13:32
Otsi:

Ava täpsem otsing