Nestor: loodan väga, et Andrus Ansip ei ole argpüks

21. mai 2009, 17:11

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna asesimees
Eiki Nestor arvab, et peaminister Andrus Ansipil endal on riigikogu
mandaati Rahvaliidu liitmise järel valitsusse kõige rohkem vaja.

"Ma olen seda juba mitu nädalat rääkinud, et juhul, kui Reformierakonna ja Rahvaliidu läbirääkimiste järel moodustub uus valitsusliit, siis peaks riigikogu neile igal juhul uue mandaadi andma. See pool, kes ei ole neile mandaati andnud, on igal juhul teistsuguses seisus, kui see, kes on andnud. Viimane Rahvaliidu seisukoht oli Ansipi osas, et nad ei toetanud seda, et ta peaminister on. See juhtus alles eelmisel nädalal. Kui nüüd uus lepe tuleb, siis oleks küll soliidne, et peaminister uue mandaadi võtab," arutleb Nestor.

Mis siis, kui Ansip ikkagi ei vaevu riigikogult uut mandaati uuele valitsusliidule võtma?

"Noh.. Siis.. No ma ei tea... Argpüks! Kurat võtaks! Eestikeelne sõna on see! Mul ei ole siin mingit soovi kedagi solvata, aga nii ta siis välja kukuks. Ma küll loodan väga, et Andrus Ansip ei ole argpüks ja ikkagi võtab selle mandaadi," lisas Nestor.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
21. May 2009, 17:54
Otsi:

Ava täpsem otsing