Valimiskomisjon kinnitas lõplikud hääletamistulemused

13. juuni 2009, 19:47

Vabariigi valimiskomisjon kinnitas täna
Euroopa Parlamendi valimiste lõplikud hääletamistulemused.

Eesti Keskerakond sai 103 542, üksikkandidaat Indrek Tarand 102 520, Reformierakond 60 902, Isamaa ja Res Publica Liit 48 515, Sotsiaaldemokraatlik Erakond 34 543 häält. Sellega osutusid europarlamenti valituks Indrek Tarand, Siiri Oviir, Vilja Savisaar, Tunne Kelam, Kristiina Ojuland ja Ivari Padar.

Valimiskomisjon arutas tänaõhtusel koosolekul ka Keskerakonna taotlust tutvuda e-hääletamise tulemustega. Valimiskomisjon juhtis taotleja tähelepanu sellele, et e-hääletamise süsteemi toimimist, hääletamise ajal tehtud toimingute korrektsust ja hääletamistulemuste arvutamist auditeerisid sõltumatud infosüsteemide audiitorid ning samuti oli võimaldatud erakondade esindajate vaatlemine. E-hääletamise protseduuridel osalesid ka Keskerakonna vaatlejad. Valimiskomisjon informeeris taotlejat, et e-hääletamise tulemustega on võimalik tutvuda komisjoni veebilehel.

Täna päeval vaatas vabariigi valimiskomisjon oma koosolekul läbi neli Keskerakonna kaebust ning jättis need rahuldamata. Keskpartei teatel vaidlustavad nad otsuse Riigikohtus.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
13. June 2009, 19:47
Otsi:

Ava täpsem otsing