Swedbank: Balti turule on tekkinud ostuhuvi

05. august 2009, 16:02

Balti aktsiaturule on tekkinud
institutsionaalset ostuhuvi, ütles Äripäevale Swedbank Marketsi aktsiate
maaklerosakonna juht Andres Suimets.

Globaalsed aktsiaturud on jätkuvalt tegemas tugevat taastumist ning institutsionaalsed investorid ei saa väga pikalt rahas olla kui indeksid näitavat positiivset tootlust. Ilmselt sellest lähtuvalt on hakatud raha suunama ka Balti börsidele.

Sellele vaatamata oleme jätkuvalt olukorras, kus korraliku likviidsuse puudumine välistab mitmete fondide investeeringute tegemise meie turule ning hirm Läti (ka Eesti, Leedu) tuleviku ees ei ole kuhugi kadunud aga siiski mitmed kliendid, kes on olnud viimase aasta jooksul enamjaolt ainult müügipoolel, on nüüd hakanud ka valitud nimedes oste sooritama.

Likviidsuse koha pealt peab küll tõdema, et institutsionaalsetel investoritel on rohkem kannatust ja nende orderid pigem toetavad turgu, suuremad hüpped annavad isegi rohkem kohalikud jae-ning keskmise suurusega investorite orderid, kes võib-olla ei ole piisavalt kannatlikud. Viimase aja tõusu on põhjustanud nii jae- kui institutsionaalsed investorid ning eeldusel, et maailma aktsiaturud enam suuremat langust läbi ei tee, võime näha kasvavat ostuhuvi ka Balti börsidel.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
05. August 2009, 17:00
Otsi:

Ava täpsem otsing