Majandusprofessor: positiivne, et inimesed ei ole enam nii pessimistlikud

12. august 2009, 13:40

Kuigi ka mina tahaks väga loota, et sügisel
läheb paremaks, kardan siiski, et põhi võib alles sügisel kätte jõuda,
kommenteeris meie praegust majandusseisu Tartu Ülikooli rahvamajanduse
instituudi juhataja professor Raul Eamets.

„Et langus suvel jätkub, oli prognoositav, sest eelmise kvartali tulemused olid ju suhteliselt viletsad, ja ega keegi ei arvanud, et suvel hakkab paremaks minema,“ ütles Eamets.

Samas toonitas Eamets, et on juba mitmeid positiivseid märke. „Esiteks näitavad ekspordinumbrid stabiliseerumist ja languse peatumist ja teiseks, võibolla veelgi olulisemaks märgiks on see, et inimeste ootused on muutunud positiivsemaks,“ lausus Eamets. „Inimestel on siiber hädaldamisest ja kõik ootavad, et hakkaks paremaks minema. Seda nimetatakse ka kriisiväsimuseks. Ja kui need ootused muutuvad positiivseks, siis kasvab ka tarbimine ja asi hakkab vaikselt välja vedama.“

Eametsa sõnul vaatas ta just äsja Delfi majandusuudiste all toimuvat hääletust, kus küsitakse, kas Eesti majanduselu hakkab sügisel paremaks minema. „Ligi pooled hääletanuist on arvanud, et läheb paremaks,“ lausus Eamets. „Kuigi tegu pole esindusliku valimiga, näitab see ometi inimeste meelsust ja ootust, et läheks paremaks.“

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
12. August 2009, 14:35
Otsi:

Ava täpsem otsing