Krimelte: olukord eksporditurgudel paraneb

26. august 2009, 10:26

Rohkem kui 30 riiki ehitusvahte ja
vuugihermeetikuid eksportiv OÜ Krimelte näeb viimaste kuude positiivse trendi
jätkumist ka augustis.

Krimelte teatel näitavad nende põhilised eksporditurud taastumise märke ja müük kasvab. Ettevõtte tegevdirektori Alar Salumi kinnitusel on aasta alguse mõõn möödas ja viimaste kuude positiivne trend näitab, et tulemused on prognoositust paremad. "Kasvu ootame ka augustis,“ märkis Salum.

Tema sõnul on maailmamajanduse üldist olukorda silmas pidades tehtud korrektuure nii tootehinnas kui ka sortimendis ja kasvanud on just odavamate ehitusvahtude müük. "Kuigi juuli müük vähenes aastataguse ajaga võrreldes 10%, oli see Krimelte jaoks tugev kuu, sest aasta tagasi juulis tegime oma kõigi aegade müügirekordi. Praegust olukorda silmas pidades ei ole see halb tulemus," kommenteeris Salum.

Euroopas on Krimelte sel aastal oma kaubamärgi Penosil toodete müüki alustanud Tšehhis, Slovakkias ja Poolas. Ettevõte loodab, et aasta lõpuks lisandub sellesse loetellu veel mitmeid uusi riike.

"Tegevuse laiendamine on Krimelte jaoks olnud alati aktuaalne teema. Ka praegu teeme aktiivselt ettevalmistusi Penosil-kaubamärgiga paarile uuele turule sisenemiseks," rääkis Salum.

Mitmel korral aasta eksportööriks nimetatud ja ligi 95% oma toodangust eksportiv Krimelte OÜ on Eesti päritolu Euroopa juhtiv ehitusvahtude ja vuugihermeetikute tootja. Lisaks Eesti tehasele on Krimeltel tootmine Venemaal ja Taanis.

Krimelte ekspordigeograafia hõlmab teiste seas selliseid riike nagu Suurbritannia, Iirimaa, Norra, Rootsi, Soome, Rumeenia, Horvaatia, Hispaania, Saksamaa, Ukraina, Jaapan ja Venemaa.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. October 2009, 06:54
Otsi:

Ava täpsem otsing